waar vind ik iets 

Nieuws

Hier vind je acties en initiatieven met een beperkte looptijd. Deze initiatieven kunnen met alle categorieën (doneren, doen en inzamelen) te maken hebben. 

Kerstkaart 

Looptijd: tot 11 december 2021
Knutsel jij graag of schrijf je heel mooi? Dan maakt het ouderenfonds daar in de decembermaand heel blij mee. Knutsel of koop een mooie kaart, schrijf er een persoonlijke boodschap op (eventueel voorzien van je naam en adres) en stuur deze op naar het ouderenfonds. Zij zorgen voor de verspreiding van de kaarten onder ouderen.

Meer weten?
https://ouderenfonds.nl/kerstkaartenactie/

Boot-vluchteling

Looptijd: 22 juli 2021
VACATURE | Word jij onze nieuwe Vrijwilligerscoördinator op Lesbos?

Ben jij enthousiast, sociaal en een echte regelaar? En zoek je een baan waarin je verschil kunt maken? Lees dan verder!

Wij zijn op zoek naar een nieuwe Vrijwilligerscoördinator voor ons team op Lesbos. Als vrijwilligerscoördinator ben je verantwoordelijk voor diverse organisatorische, administratieve en logistieke taken. Je bent het aanspreekpunt voor praktische vragen van vrijwilligers en zorgt voor een goede sfeer in onze vrijwilligershuizen.

 Klinkt dit jou als muziek in de oren? En ben je vanaf najaar 2021 voor minimaal 6 maanden beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ga snel naar onze website voor meer informatie en solliciteer voor donderdag 22 juli: bootvluchteling.nl/vacatures/vrijwilligerscoordinator/. We zien uit naar je reactie!

Heb je zelf niet de juiste ervaring of achtergrond? Verspreid de vacature dan in je netwerk - bedankt voor je hulp! 

Koken voor Amnesty

Looptijd: tot 30 juni 2021
Koken voor je eigen vrijheid en die van een ander, klinkt lekker en is belangrijk. In China leven ruim een miljoen mensen, waaronder veel Oeigoeren in heropvoedingskampen. In deze kampen zijn de leefomstandigheden slecht: mensen worden gemarteld, ouders en kinderen worden gescheiden en er is geen toegang tot een advocaat (nog even los van de vraag waarom die mensen die geen criminele feiten plegen in een kamp leven) (amnesty.nl). Om de inzet van Amnesty te ondersteunen, de druk op China te vergroten en omdat 'het weer mag' bestel je een maaltijdbox met ingredienten voor een heerlijk Oeigoers-diner. Vegetarisch of met vlees.
Bestel hier

NK Tegelwippen

Looptijd: van mei tot september 2021

Steden verstenen steeds verder. Groen verdwijnt en wordt verruild voor asfalt, woningen of pleinen. Dit heeft veel schadelijke gevolgen. Voor de natuur, want zoals je waarschijnlijk wel weet, betekent meer groen meer insecten en meer insecten een beter evenwicht in de natuur en landbouw (dier-en-natuur.nl).Maar ook voor de afwatering, warmte in de stad en de gezondheid van de bevolking is groen belangrijk (riool.net). Het NK tegelwippen adresseert dit probleem op ludieke wijze EN nodigt ons allemaal uit de handen uit de mouwen te steken. Dus liggen er bij jou in de tuin of voor de deur nog tegels, ga aan de slag. Verwijder de tegels (en vervang door groen). Upload een foto van jouw stapel stenen (nk-tegelwippen.nl) en win een leuke prijs. Helemaal lekker bezig? Check op welke manier jouw stad vergroening stimuleert, in sommige steden kun je jouw tegels namelijk direct inruilen voor plantjes (actiesteenbreek.nl). Leuk! 

Geveltuintje

Looptijd: tot 4 juli 2021

Voor de Hagenezen (en Hagenaren) onder ons: het is weer tijd voor de jaarlijkse groene geveltuinen en balkonnen wedstrijd. De wedstrijd is net zo eenvoudig als uitdagend: zorg dat je de groenste oase hebt van Den Haag. Makkelijk? Bekijk deze geveltuin van Werner die vorig jaar won (indebuurt.nl). Dat is nog eens een hoop beplanting op een klein stukje wereld.

meedoen? website groenste geveltuin