Gezocht: groene korte broek

Gezocht: groene korte broek

Zoektocht naar een korte broek

Vandaag was het niet zo zomers buiten met al die nattigheid en kou. Maar de laatste weken hebben we heel wat mooie dagen gehad en was het echt blote benen weer. Ik vind het dan heerlijk om in een fijne korte broek te lopen. Een jurkje is niet altijd handig. Mijn 3 kleine jongens willen gezellig samen spelen op de grond, in de speeltuin of op het bouwterrein. Dat doe ik met alle liefde en dan wil ik er lekker comfortabel bij lopen en zitten.

De korte broeken

Tijdens mijn laatste zwangerschap ben ik door misselijkheid en gebrek aan etenslust behoorlijk wat kilo’s kwijtgeraakt. Daardoor pas ik nu veel kleding helaas niet meer goed. Bijvoorbeeld twee heerlijke korte broeken van Sissy Boy die ik een paar jaar geleden kocht. Ze zitten zalig en zijn eindeloos te combineren. Ik heb ze al zeker meer dan 30x gedragen. Maar nu zakken ze van mijn billen en loop ik steeds te hijsen. Heel jammer want de broekjes zijn nog wel erg mooi.

Toen ik deze broekjes kocht, was ik nog niet bezig met fair fashion en slow fashion. Ik kocht wat ik mooi vond, betaalbaar was en lekker zat. Met de kennis die ik nu heb, kan ik niet meer zomaar een korte broek kopen. Ik wil nu weten of de productie van mijn nieuw gekochte kledingstuk eerlijk en duurzaam is geweest. Sissy Boy staat helaas niet zo heel goed bekend. Ik heb meerdere mooie items van het merk en de kleding blijft wel lang mooi. Maar bij rank a brand krijgen ze een E label, lager kan niet!

2016-08-02 (1)

Webwinkels

Na wat speurwerk op het internet kom ik er achter dat er eigenlijk niets te vinden is wat korte broeken betreft bij fair fashion winkels. Lange broeken, rokken en jurkjes zijn er volop, maar kennelijk is een korte broek niet hip ofzo? Ik heb het nagevraagd bij een webwinkel en het antwoord was ‘dat klopt, korte broeken zijn helaas lastig te vinden’. Daar kan ik niet zo heel veel mee. Een nieuwe korte broek wordt het dus niet op korte termijn.

Tweedehands

Ik ben gaan rondneuzen op Marktplaats en in tweedehands winkeltjes maar dat heeft nog niets opgeleverd. Tweedehands via marktplaats vind ik ook lastig. Want wat doe ik als het niet goed zit? Het is zonde om het in de kast te laten liggen en het is gedoe om het weer opnieuw te verkopen. Met het drukke gezinsleven ben ik ook wel erg voor efficiëntie. Misschien heb ik ook nog niet de juiste winkeltjes gevonden voor mij in en om Amsterdam.

Wat nu

Wat zal ik nu doen? Er komen nog heel wat mooie zomerse dagen. Hoe erg is het als ik nu 2 broeken koop waarvan ik weet dat ze waarschijnlijk niet ‘goed’ zijn. Ik ga er veel plezier van hebben en ik zal ze veel gaan dragen. Waarom zou ik moeilijk doen, ik heb het druk zat en zou mijzelf ook wat gemak kunnen gunnen. En ben ik niet al heel goed bezig als ik kies voor slow fashion? Ik kan er voor zorgen dat ik een korte broek koop die lang mee gaat en die ik veel kan dragen.

Dit is een vraagstuk wat mij regelmatig bezighoudt. Hoeveel tijd en energie wil ik stoppen in de zoektocht naar iets duurzaams?
Ik geef mijzelf nog even de tijd. Als ik voor mei 2017 niet iets heb gevonden, dan ga ik voor de slow fashion optie. Dan koop ik iets wat lang mee kan gaan en daardoor wel duurzaam is.

Het is wel interessant om de markt te blijven prikkelen. Ik laat winkels weten waar ik naar op zoek ben. Hoe meer vraag er is naar fair fashion items, hoe meer er van gemaakt zal worden. Die markt moet duidelijk nog groeien. En die groei kun je stimuleren door soms moeilijk te doen als het ook makkelijk kan.

Heb jij dé tip voor mij voor een duurzame en eerlijke korte broek? Ik hoor het graag!

 

PS: Een oude broek verknippen tot korte broek is natuurlijk een geniaal idee. Ik heb alleen die oude lange broek niet 😉

 

 

18 gedachten over “Gezocht: groene korte broek

    1. Die heb ik zeker gemist! Heel erg bedankt 🙂 Een bekend merk voor mij. Maar kennelijk in de woestenij van het internet toch langs mij geslipt.

    2. Alleen niet in mijn maat meer beschikbaar zie ik. Misschien maar even een maatje groter gokken, dat kan soms met een jeans wel.

    1. Dat is ook wel interessant. Ben benieuwd of dat ook echt mooi kan worden. Daarvoor weet ik dan er net te weinig vanaf. Maar het onderzoeken wel waard.

  1. Jaa, afgeknipte versleten lievelingsbroejen zijn de beste shorts! Maar dan moet je die wel hebben inderdaad. Als je echt niks kan vinden, is slow fashion gewoon een goede optie wat mij betreft. Zeker als je je winkels en merken in je zoektocht betrekt, dat vind ik een heel goed punt! Ga ik ook meer proberen. Zo ben ik zelf echt nog op zoek naar fijne fair bh’s, maar tot die tijd moet ik wel gewoon wat aan.

Geef een reactie