About

About

Schuilt er in jouw een kleine wereldverbeteraar?

Welkom op mijn blog, ‘kleine wereldverbeteraar’. Ik ben Suzanne een moeder van drie jongens (4, 2 en 1 jaar) en woon in een dorp in de randstad. De geboorte van de jongens heeft er voor gezorgd dat ik anders naar de wereld ben gaan kijken. In wat voor wereld groeien zij op, wat dragen wij daar aan bij?

Ik ben het laatste jaar steeds meer praktische stappen gaan zetten om bewust met onze aardbol om te gaan. Het is lastig en regelmatig moet ik wat studiewerk verrichten om tot een oplossing te komen (wasbare luiers, duurzame kleding).

Het begin van de kleine wereldverbeteraar.
Een foto van mijn jongens op Facebook zorgt altijd voor een stroom aan likes en reacties. Heel leuk voor mij als trotse moeder.
Een artikel over het milieu of over mensenrechten krijgt altijd maar 1 of 2 reacties en dan van dezelfde personen. Zijn mensen niet geïnteresseerd? Willen ze het niet weten? Of lezen ze het wel maar weten ze niet wat ze er mee aan moeten?

Af en toe dacht ik sceptisch, ‘kom ik weer met een bericht, ze zullen wel denken daar heb je haar weer als kleine wereldverbeteraar.’ Naja, misschien wil ik dat ook wel zijn. En wat kun je daar nou op tegen hebben?
Ik hoop met deze blog mensen te kunnen inspireren. Praktisch, reëel, niet té fanatiek maar wel eerlijk. Ik zit vol ideeën en die wil ik graag delen met mensen. En hoe zijn anderen op hun manier bewust bezig? Ik ben benieuwd!

Wat kun je hier verwachten?

Welke kleding is duurzaam en waarom zou je daar aan beginnen? Wat moet je met die berg plastic afval in huis? Hoe ga je voedselverspilling tegen in een jong gezin? Welke docu´s en boeken hebben mij geïnspireerd? Hoe kan consuminderen bijdragen aan een beter milieu?

Er zijn talloze manieren om de wereld een beetje mooier te maken. Elke kleine verandering is er 1. Wie weet inspireer je je omgeving om een stapje in de goede richting te zetten.

Wat voor stappen zet jij om de wereld een beetje mooier te maken?